Housevitamin X Budgethome

Budgethome x Housevitamin

Ohhhh jongens. Dit is toch niet normaal? Ik ben zooo blij! Ik heb het maanden voor jullie verborgen moeten houden, maar nu mag ik het gewoon vertellen: IK HEB EEN EIGEN COLLECTIE!

Op 1 januari dit jaar schreef ik mijn goede voornemens en doelen voor 2019 op. Normaal doe ik dit niet echt, maar dit jaar dacht ik, doe eens gek en spreek uit waar je echt voor wilt gaan. Een eigen collectie leek een onhaalbaar doel, maar toch schreef ik het op. En ja, het is dus echt waar, het helpt om je doelen op te schrijven, want niet veel later sprak ik Mischa van Housevitamin en maakten we al de eerste plannen om samen een collectie uit te gaan brengen. Waaaaaahh!!

In maart ging ik aan de slag om de eerste producten te ontwerpen. Ik las veel blogs over de laatste trends, maar wilde de collectie ook dicht bij mezelf en Housevitamin houden. Uiteindelijk vond ik in (regen)bogen en panterprint de inspiratie die ik zocht, dit werd het uitgangspunt van de collectie. Ik maakte heel veel tekeningen, bedacht tientallen producten en appte Mischa vrijwel dagelijks. Uiteraard was lang niet alles geschikt of haalbaar en zijn we beetje bij beetje steeds dichterbij de perfecte samenstelling van de collectie gekomen.

De collectie is dus gebaseerd op de laatste trends. Toen ik de woontrend van ronde en ovale vormen op de designbeurzen spotte wilde ik deze bereikbaar maken voor iedereen. Veel huizen hebben vooral rechte lijnen en daardoor is het erg mooi om ronde of ovale items in je interieur toe te passen. De mix van recht en rond maakt het geheel wat spannender.

De ronde en ovale vormen zie je terug de door mijzelf ontworpen wandkast met lamp. Ik ben al een tijd op zoek naar het perfecte wandkastje voor in onze woonkamer. Hoe gaaf is het dat je dan de kans krijgt om deze helemaal zelf te ontwerpen? Door ook een lamp in het ontwerp te verwerken is het voor mij de ideale wandkast geworden. De wandkast is verkrijgbaar in het zwart en goud en past daardoor in ieder interieur.

 

Ook in de serie van kandelaren (gemaakt van metaal en marmer), vazen, spiegels en het dienblad (gemaakt van metaal en glas) zie je de ronde en ovale vormen terug. Hierdoor zijn deze accessoires perfect te combineren met de wandkast.

De andere trend die niet mocht ontbreken is panterprint. Dierenprint is hot! Zag je het eerst nog vooral in kleding voorbijkomen, inmiddels is de trend overgewaaid naar interieur. Dit heeft geresulteerd in een prachtige serie servies, bestaande uit een bordje, schaaltje en kandelaar. Het mooie van deze serie is dat de items geen schreeuwerige print hebben, maar een subtiele print uitgevoerd in zwart-wit. Het gouden randje zorgt voor een luxe uitstraling.

 

Wat ben ik trots! Ik vond het fantastisch om zelf items te mogen ontwerpen en selecteren om zo een complete collectie samen te stellen. Ik vind het fantastisch dat alle producten ook nog eens betaalbaar zijn. Mijn motto is dat mooi niet altijd duur hoeft te zijn en Housevitamin maakt dit waar. De collectie is vanaf 1 oktober te koop op de vt wonen&design beurs en zal daarna ook verkrijgbaar zijn via de Housevitaminwebshop. Alleen de spiegels uit mijn collectie laten nog iets langer op zich wachten, deze zijn vanaf eind oktober te koop.

Ik laat de komende tijd op Instagram zien hoe ik de items uit deze collectie in mijn interieur ga stylen. Waar krijgen de producten bij jou een plekje? Deel je foto op Instagram en tag @housevitaminnl en @budgethome. De mooiste foto’s zullen wij reposten om elkaar zo te inspireren met nog meer stylingtips. Wat is jouw favoriete item uit de @budgethome collectie?

Terug naar blog